
prijatno
Fino pecivo za doručak ili večeru: Priprema je jednostavna, a toliko je ukusno da će sa tanjira nestati očas posla
Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka.
Ukoliko vam treba nešto ukusno, brzo i jednostavno za užinu ili večeru, imam pravi recept za vas!
Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka. Meko testo, bogat nadev i hrskava korica čine ovo pecivo neodoljivim.
Savršeno je toplo, ali i hladno, pa ga možete poneti i za doručak ili kao brzi obrok. Pratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ukusu. Prijatno!
Potrebno je:
- 250 gr brašna
- 15 gr kvasca
- 150 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 150 gr kačkavalja
- malo kobasice tanje ili viršle

Priprema
U mlako mleko izmrviti kvasac, a i dodati jednu kašičicu šećera. Mleko mora da bude mlako pa kad to nadođe, odnosno zapeni, sipati u brašno i zamesiti testo glatko dodati malo i soli ostaviti da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi. Kad je poraslo razviti u veći tanjir i narendati u sredinu 50 g kačkavaljate. Saviti testo sa svih strana, a pa ga zatvoriti prstima
Papir veličine pleha staviti na sto pa na njemu razvući testo u obliku dna tepsije prečnika 26 cm premazati kečapom pa ga poseći ostatkom kačkavalja. Iseći na četvrtine pa osmine odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja svaki trougao uviti.

Na jednu stranu pa prstom na kraju napraviti rupu u koju stavite komad kobasice. Testo pokrijete da malo nadođe, a za to vreme rernu ugrejati na 200° C.
Kada je pecivo nadošlo premazati ga žumancetom i posuti susamom. Peći na 200° stepeni C 35 do 40 minuta pokreti krpom da malo omeknem pa navalite predobro fantastično za doručak ili užinu uživajte.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!